Franshuisje | home | subscribe | contact | admin |
Friday, February 28th  
Zomer vakantie 2018 in Les Bouchauds

Zomer vakantie 2018 in Les Bouchauds
Zomer vakantie 2018 in Les Bouchauds
We zijn drie weken op vakantie geweest de eerste week lekker met zijn tweeŽn. We zijn op zaterdag 16 juni vertrokken en kwamen mooi op tijd aan zonder file. Zondag een rustige eerste dag en de buren kwamen ons begroeten. We hebben de eerste dag het gras gemaaid en de hot tube verwarmd zodat we lekker kunnen genieten. Zondag was het ook Vaderdag en Wilma had een verassing mee gegeven, Fred was erg blij met de mooie foto van Joey en Eva. Het weer zat ook mee. De eerste week afwisselend wat gewerkt in de tuin en genoten van de zon. De tweede week kwam Gert hij logeert in de chalet en toen zijn ze samen wat gaan klussen. Fred wil graag dat het terras wind en water dicht word dus hebben we hout en de oude ramen uit het huis gebruikt en daarna in de lak gezet. Het ziet er best leuk uit. Ook heeft Fred aan de badkamer voor de gasten gewerkt maar die is helaas nog niet klaar. De laatste zondag van week twee hadden we een Frans feest in Theilhet eten dansen drinken en daarna een optreden in de avond een concert en daarnaar een hele mooie vuurwerkshow. Het was behoorlijk provisioneel aan gepakt en we hebben zeker 20 min in combinatie met muziek gekeken. De volgende dag zouden we op stap gaan. De derde week naar het zuiden van Frankrijk in de eerste week zijn we een dagje naar Clermond Ferrand geweest op zoek naar de oudste broer van het land waartegen ons terein aan grenst. We zouden daar bv een groente tuin kunnen maken en wat kippen kunnen houden. Ik heb in Nederland 3 weken voor ons vertrek de 3 broers een brief in het Frans geschreven met de vraag of wij het terein zouden kunnen over nemen. Want nu staat er onkruid tot wel 2 meter hoog. De oudste broer Laurent woont in pignols
En in mijn beste Frans vroeg ik aan een zoon die open deed of ik op het juiste adres was en of mijn brief was aan gekomen. Hij riep zijn vader en ook zijn vrouw en andere zoon voegde zich bij aan het gesprek. Ze vroegen of we wilde binnen komen en ik gaf een fles wijn wat gelijk de sfeer goed deed. Hij Laurent vertelde dat zijn moeder in december is overleden en dat hij geen contact meer heeft met zijn broers. Tijdens wat te drinken vertelde ze veel en waren erg open. Zijn jongste broer heef toen zijn moeder was overleden niks door gegeven en pas twee weken na dien met Kerst kreeg Laurent de mededeling je moeder is overleden. En hij weet niet eens of ze is begraven of gecremeerd en waar ze ligt. Begrijpelijk is hij erg boos op zijn broer. En heeft sindsdien alle contact verbroken. Toen we vertrokken wisten we dat hij wel wil verkopen maar dat als er getekend moet worden dit afzonderlijk moet gebeuren en het dus erg gecompliceerd kan worden.
Na het bezoek aan de eerste broer hebben we advies gevraagd aan de makelaar in Pionsat. En omdat de jongste het moeilijkste zou zijn, zijn we die eerst gaan opsporen. Maar Julien zou wonen in Montaigut dat is vrij dicht bij ons maar hij woont daar niet meer er was alleen een telefoon nummer van een makelaar. Ik heb Sophia gevraagd of ze wil bellen en dat heeft ze gedaan. De makelaar wilde geen info geven maar zou haar nummer door geven aan Julien Mayade helaas tot nu toe is er nog niet gebeld. Toen we dus naar het zuiden reden zijn we gestopt bij broer 2 Pascal, zijn vrouw deed open en was erg vriendelijk. Ook zei was blij met het flesje wijn. Ze dacht dat haar man wel zou willen verkopen maar hij was nu niet thuis dus schreef ze ons nummer op. Helaas hebben we ook daar niks meer van gehoord. We hebben toen een heerlijke week aan het meer gestaan. In Esparron de Verdon het was erg warm dus heerlijk om steeds in het meer te kunnen zwemmen. Het is een erge leuke terras camping en hoe lager hoe dichter je bij het meer komt. We hebben s'avonds heerlijk naar het water en de ondergaande maan zitten kijken. Het was echt een heerlijk weekje kamperen. Toen we terug waren vertelde de makelaar in Pionsat dat we misschien Julien alleen nog kunnen vinden via de notaris want ook zij kwam via de Marie en internet niet veder. Dus onze zoek tocht eindigt hier. We zijn weer onderweg naar huis in Nederland en hopen 4 augustus weer te gaan voor 1 weekje.
Groetjes van ons Fred en Mirjam