Franshuisje | home | subscribe | contact | admin |
Friday, February 28th  
Mariage a Vichy

Mariage a Vichy
Mariage a Vichy
Wij zijn woensdag 23 augustus vertrokken naar Frankrijk. De heen reis zat net als de vorige terug reis erg tegen omdat er een flinke file was bij Antwerpen. Maar tenslotte toch aan gekomen. Donderdag en vrijdag waren twee bij kom dagen en het was prachtig weer dus het zwembad weer op filteren gezet en kon ik heerlijk in afkoelen. Zaterdag de dag van de bruidloftfeest was het echt heet. We zijn naar Vichy gereden en het was wel even zoeken naar de kerk maar na een paar keer vragen hebben we het gevonden. De bruidloft begon dus in de oude katholieke kerk in Vichy het was erg mooi. Daarna reden we naar het chateau in Mons dat was ook weer zoeken. We waren niet de enige want ook sommige Fransen zag ik zoeken. De receptie was buiten in de kasteel tuin. Er werd champagne geschonken en er waren allerlei koude en warme hapjes. We spraken met veel verschillende mensen het waren Marion en Francis die ons hier en daar voor stelde. We onmoete een nicht die een half jaar in Amsterdam was geweest en buren waar we goed mee konden praten. Om 22:00 uur werden we verzocht aan tafel te gaan in het kasteel en begon het diner. Dat was uit gebreid met een fantastische rode wijn charolais biefstuk wel 6 gangen. Om een uur of 1:00 werd de bruidstaart aan gesneden het laatste dessert met koffie. En toen werd de dans vloer geopend Laurence danste met haar vader. Marion vertelde dat het tot een uur of 5:00 zou doorgaan en de volgende dag om 12:00 nog een BBQ gelukkig waren we met onze camper. Wat een feest het was super.
Weer in ons huisje nog terug kijkend op het mooie feest heeft Fred de schouw bloot gelegd alle oude gips van de muur want de schoorsteenveger zou komen. We ontdekte een hele oude mooie rode bakstenen schouw. En waren verbaast hoe mooi deze werd. De stenen hebben we me speciale olie hun kleur terug gegeven. Een nieuwe dubbelwandig pijp en de gerestaureerde kachel er weer voor.
De eerste week was prachtig warm weer en heb ik regelmatig in het zwembad gelegen. De tweede week werd het koeler. We hebben ook in de tuin wat gedaan. Tjerry de boer vroeg of de heg gesnoeid wilde hebben en dat is echt snel klaar in 10 minuten met de tractor voor mij een dag werken met de snoeischaar. Veder al vast wat voorbereidingen voor de nieuwe buiten douche wc washok. Maar dat is nog erg veel werk.
Ik was weer laat met mijn verhaal maar uit eindelijk toch weer klaar. 12 oktober gaan we voor de laatste keer dit jaar een week. En dan komt er een hout gestookte hot tube op ons nieuwe terras.
Groetjes van Mirjam en Fred en tot ons volgende verhaal.