Franshuisje | home | subscribe | contact | admin |
Friday, February 28th  
Mei vakantie in Bouchauds 27 april 2019 tot 5 mei.
Mei vakantie in Bouchauds 27 april 2019 tot 5 mei.
Vrijdag middag na dat Fred thuis kwam van een 3 daagse cursus van de O.R. zijn we om 15.30 vertrokken naar ons huisje. We kwamen wel gelijk in de file bij Utrecht en Gorinchem tot aan de grens van België was het erg druk en was onze reis tijd langer dan normaal. Ook bij de ring van Antwerpen was het erg druk langzaam rijden of soms stil staan. Normaal zijn we met 2 uur en 3 kwartier bij de Franse grens deze keer was dat 4 uur rijden. We hebben begin van Frankrijk even getankt en tijd genomen om te eten en zijn onze reis vervolgt. Na Paris was ik erg moe en besloten we bij de A77 bij Montargis te stoppen ook omdat onze tank al weer leeg was en we merkte dat er een probleem was. We zijn gestopt bij een Lidl en daar hebben we in de auto op ons campingbed geslapen. De volgende morgen bij licht zag Fred dat er een slangetje lek was hij heeft dit zelf gefikst getankt en zo konden we weer veder. Was wel even een dure grap want onze auto tikte de 100 euro bij die tank beurt. Om 13. Uur waren we in Bouchauds. Dat was erg prettig uit gerust konden we gaan uitpakken en ons zetelen in ons huisje. Het huis was koud net als buiten door regen een fris weekend. Dus hout in de kachel en lekker stoken tot het behaaglijk werd. Zaterdag de dag van de potenbakkers markt in Gouttiéres dus einde van de middag op zoek naar Jean-Marie. Hij was verkeer aan het regelen in het dorp en beloofde maandag avond langs te komen.
Zondag zijn we om 11.30 naar Vichy gereden we hadden een lunch afspraak met Marion en Francis. De Lunch die heerlijk en uitgebreid was zoals dat in Frankrijk gebruikelijk is beginnend met een apartief dan voorgerecht salade , tweede gerecht kip doperwten en een aardappel taart, derde gerecht Franse kaas toen nog dessert citroen cake en ijs. Het ijs is uit de ijssalon in Vichy van de Nederlanders. En daar bij dit alles een lekkere wijn en koffie toe. Toen zijn we naar het Centrum gegaan daar was een defilé van muziek en paren gekleed in kledendracht van de tijd van Napoleon de derde. Tenslotte naar een collectie van originele oude kleding uit die tijd. Vervolgens zagen we buiten dat de paren een balroem dans deden buiten op een groot terras. Een prachtig gebouw met o.a grote bal zaal en een prachtig plafond en grote kroonluchters. We zijn daarna terug gewandeld nog wat gedronken en weer naar Bouchauds. Maandag allebei geklust. Fred de afwerking in de badkamer en ik in de tuin overal snoeien en onkruid wieden. En tussen door eten maken wel een beetje uitgebreid. S’ avond heb ik wat mails geschreven o.a. naar mijn bedrijfsarts en de nu91.
Dinsdag begon voor mij moeilijk door de toestanden van mijn werk ben ik depressief geworden. Zelfs hier in Frankrijk kan ik het maar moeilijk van mij afzetten er is gewoon erg veel gebeurd. Eigenlijk begon mijn worsteling op mijn werk al 9 jaar geleden toen het verzorgingshuis Beringhem sloot. Het is een lang verhaal wat sommige die dicht bij staan kennen. Maar voor wie weet hoe dat voelt begrijpt misschien een stukje van mijn worsteling voor andere is het lastiger. Dat geld eigenlijk voor alles in het leven pas als je er zelf ooit door heen bent gegaan kan je te diepte mee voelen. Maar ik wil hier veder niks meer over schrijven. Dus we zijn op stap gegaan afleiding zoeken. Eerst maar eens naar de bank voor de creditcard die is verlopen. Toen boodschappen bij de Lidl en tenslotte weer even gestopt bij een garage. In 5 min probleem gelukkig weer verholpen dit keer een ander slangetje. Ha we worden experts we ruiken het is mis dan snel een oplossing en gefikst. Toen nog even langs de makelaar want ja we blijven het proberen. Marianne vertelde dat ze nog steeds geen contact krijgt het gaat zei ze echt op z’n frans wie weet over 3 of 5 jaar het eindelijk lukt. Het is dus een kwestie van volhouden. Ze beloofde weer eens te bellen en wij vertelde dat als we deze zomer terug komen we wel komen vragen en praten hoe het er voor staat. Zij zelf hebben ook veel problemen. Ze hebben nu de knoop doorgehakt en gaan verhuizen want ze worden letterlijk ziek van de plek waar ze wonen. Er ligt daar een hoogspanningskabel onder de grond. Marianne kampt daardoor met pijnen en haar man zijn hart raakt van slag. De enige oplossing is verkopen en verhuizen maar zo iets vergelijkbaars vinden is lastig.
Om 16.00 uur naar Herman en els. Toen we daar aan kwamen hebben we op de veranda gezeten. Het was een iets betere dag. We hebben geborreld en daarna stak Herman de BBQ aan en de buiten kachel omdat het toch fris werd. We gingen laat voor mijn doen naar huis het was reuze gezellig geweest. Woensdag eerst wat om het huis geklust toen naar Miranda op de camping in Gouttiéres omdat onze rode Peugeot nog steeds niet op frans kenteken staat. Miranda heeft al 3 keer een aanvraag gedaan en heeft aangeboden om ons te helpen omdat het een vreselijke klus is in de bureaucratie van de Franse papieren regels S’middags hebben we wat getuinierd dus dat ziet er weer netjes uit. Gras gemaaid en onkruid gewied. Jean-marie had beloofd donderdag te komen en donderdag was hij er om 8.30. Alle waterleidingen in de buiten douche heeft hij die dag geregeld. Hij kon het net niet afmaken en wilde vrijdag ochtend het afmaken. Vrijdag kwam Jean-marie idem vroeg maar wij moesten naar Riom voor de rode peugot. Er was daar boven een dame en we kregen ons zoveelste officiële papier. Ik denk dat we er nu wel een stuk of 8 hebben ingeleverd. Na Riom hebben we het papier bij Miranda in de brieven bus gedaan. Rond 12 uur waren we thuis. Jean-marie was al weg. Fred controleerde de leidingen en kwam er achter dat er twee lekkage waren. We zijn na het eten naar Jean-marie zijn huis gereden om te betalen en te vragen wanneer hij nog even langs kon komen. Hij beloofde zaterdag middag te komen maar helaas hij kwam niet. Vrijdag middag zijn we Eric en Roos geweest en hebben gezellig geborreld omdat ze eters hadden om 19.00 uur vertrokken we op tijd en zijn nog even langs Sophia en André geweest vanaf 18.30. Sophia rekende op ons ze had allerlei lekkers gemaakt en daarna was deze drukke dag weer om. Een dag van steeds maar naar de volgende afspraak. Zaterdag de laatste dag hebben we boodschappen gedaan. Ook nog even langs Miranda voor nog snel wat papieren in scannen weer voor die Peugeot. We houden contact en hopen straks in juli toch wel een frans kenteken in de brievenbus te vinden….we gaan het zien.
Zondag om 6 uur op en om 7 uur vertrokken weer naar Nederland het was een koude week. Dit was de eerste keer in mei dat we zoveel rond de kachel hebben gezeten. Zaterdag was het s'middags zelfs gaan hagelen en sneeuwen.
Groetjes van ons Fred en Mirjam

June 17th, 2019 - 07:30 pm | permalink